Datum: 29.03.2022
Op dinsdag 29 maart 2022 nam DSV zaden Nederland feestelijk haar nieuwe magazijn in gebruik. DSV zaden Nederland is sterk gegroeid: de te verwerken volumes zijn de afgelopen 10 jaar verdubbeld. De extra uitbreiding van 3900m² magazijnruimte is zeer noodzakelijk.

Extra opslagcapaciteit en nieuwe laaddocks

Klaar voor de toekomst

Edwin van Sligter, directeur DSV zaden Nederland, zegt: "om de groei van de organisatie te ondersteunen en om de servicegraad aan onze relaties te waarborgen hebben we onze opslagcapaciteit voor gereed product en de expeditieruimte met 3.900m² uitgebreid en gemoderniseerd. De realisatie van een overkapping van 1.400m² ging begin vorig jaar hier al aan vooraf.

Met de uitbreiding van 3 nieuwe laaddocks kunnen we zowel de uitlever- als de ontvangstcapaciteit sterk verhogen. In het nieuwe magazijn is tevens 300m² aan kantoren, sanitaire voorzieningen en een kantine gerealiseerd.  Met de uitbreiding zetten we tevens een belangrijke stap in verdere optimalisatie van de productstroom door het bedrijf en een verbetering van het arbeidscomfort van onze medewerkers."  

Naast de uitbreiding van het magazijn is er tevens een gloednieuwe schoningsmachine in gebruik genomen voor het zuiveren van de zaden.

“Met deze uitbreiding is DSV zaden klaar voor de toekomst om haar Nederlandse en Belgische klanten te bedienen, maar ook om aan de grote internationale vraag te kunnen voldoen middels een efficiënt gestroomlijnde logistieke productstroom,” aldus Van Sligter.

Werken bij DSV zaden Nederland

Bij DSV zaden Nederland in Ven-Zelderheide werken 70 mensen. Door de uitbreiding zoeken wij nieuwe collega’s in diverse functies. Interesse om te werken bij een internationaal, innovatief en groeiend bedrijf? Klik dan hier voor onze actuele vacatures of stagemogelijkheden.