DSV zaden Nederland werkt onder de vlag van het internationale zaadbedrijf ‘Deutsche Saatveredelung AG’ met het hoofdkantoor in Duitsland. DSV AG heeft het hoofdkantoor in Lippstadt en is actief in veredeling, zaadproductie, advisering en vermarkting van zaaizaden voor landbouw en sport-/recreatie. Belangrijke productgroepen zijn grassen, granen, koolzaad, groenbemesters en mais. Ons bedrijf heeft meer dan 750 werknemers en dochterbedrijven in onder andere Engeland, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Polen, Argentinië, Oekraïne en Canada.
De marktsegmenten waar DSV zaden Nederland  zich op richt zijn: graszaden voor voeder- en recreatiedoeleinden, bodemverbeteraars en groenbemesters, granen, sorghum en koolzaad. DSV zaden Nederland is ook vertegenwoordiger van verschillende maisrassen.

Bedrijfsprofiel

Het ontstaan
Van 2002 tot en met 2013 heeft het voormalige Zelder B.V. gehandeld onder de naam EuroGrass. Destijds ontstaan nadat de Deutsche Saatveredelung AG en Hunsballe Frø A/S de aandelen verwierven van Zelder B.V. De drie bedrijven werkten toen al meer dan tien jaar nauw samen bij het veredelen, vermeerderen en vermarkten van voeder- en recreatiegrassen. De overname van Zelder bood de kans om die samenwerking te intensiveren en uit te bouwen tot voordeel van de afnemers.
In 2012 heeft de Deutsche Saatveredelung AG het Deense Hunsballe Frø A/S overgenomen waardoor DSV 100% eigenaar werd van Euro Grass. Met deze stap is de organisatie verder aangepast waarbij de Nederlandse divisie binnen de DSV structuur verder gaat opereren onder de naam DSV zaden Nederland.
 
Mijlpalen
  • 1948: Zelder B.V. wordt opgericht door de drie cooperaties CHV, Landbouwbelang en CeBeCo handelsraad.
  • 1985: Zelder B.V. en Deutsche Saatveredelung AG (DSV) uit Duitsland gaan nauw samenwerken met Hunsballe Frø A/S, Denemarken
  • 2002: Hunsballe Frø en DSV nemen de aandelen van CHV-Landbouwbelang over en worden beide voor 50% aandeelhouder van Zelder B.V., de naam Zelder verandert in EuroGrass. Waarbij EuroGrass B.V. de productie en sales vertegenwoordigt en EuroGrass Breeding GmbH de veredelingstak.
  • 2012: DSV neemt Hunsballe Frø over en wordt zodoende 100% eigenaar van Euro Grass.
  • 2014: Doordat DSV 100% eigenaar is wordt de organisatiestructuur veranderd. DSV zaden Nederland b.v. wordt de nieuwe naam van de Nederlandse divisie.

Or­ga­ni­sa­tie

Kwe­ken, on­der­zoek en kwa­li­teit

DSV merk­na­men

Va­ca­tu­res & sta­ges

DSV een over­zicht