Datum: 19.07.2022

‘’Een levende bodem kan de rijkdom van uw bedrijf worden,’’ dat is de visie van Natural Grown, een bedrijf uit Deerlijk (België). Natural Grown richt zich op landbouwers, tuinders en tuinarchitecten die op een duurzame manier de bodem willen verbeteren. Groenbemesters spelen hierin een belangrijke rol.

Diederik van Colen, Natural Grown, Deerlijk (België):

Bodembiologie staat centraal

‘’Centraal bij ons bedrijf staat de bodembiologie,’ aldus Diederik van Colen, zaakvoerder van Natural Grown. ‘’Een goede samenwerking tussen de bodembiologie en de plant is belangrijk voor een goede productie en voor weerbaarheid tegen ziektes en plagen. Natural Grown analyseert de situatie in de bodem en kan met een uitgebreid gamma van biostimulanten zorgen voor ondersteuning van de plant en zijn omgeving. Dit zorgt voor extra groei en afweer waardoor minder chemie nodig is,” vat Van Colen samen.

Rol van groenbemesters bij Natural Grown
 

“Groenbemesters spelen een hoofdrol in onze visie. Met de juiste groenbemesters kun je de bodembiologie enorm stimuleren. In combinatie met de juiste biostimulanten geef je de ziekteweerbaarheid een enorme boost. 1+1 is hier niet 2, maar 4 of 5,” aldus een gedreven Van Colen.

TerraLife® complexe groenbemestermengsels

Waarom kiest Natural Grown voor complexe TerraLife® groenbemesters? “De TerraLife® mengsels bevatten minimaal 5 soorten planten. Hoe complexer het mengsel bovengronds, hoe uitgebreider de activiteit ondergronds. Door meer en actiever bodemleven in de rhizosfeer neemt de weerbaarheid van de plant toe. Zo wordt deze minder gevoelig voor ziektes,” legt Diederik uit.

Van Colen: ‘’Als het bodemleven voldoende actief is kan de plant zelf zijn nutriënten voorziening reguleren. De plant geeft aan waar deze behoefte aan heeft en het bodemleven probeert hierin te voorzien.”

 

TerraLife® groenbemestermengsels zijn ontwikkeld door het zaaizadenconcern DSV en worden in veel Europese landen gevraagd. Ze worden internationaal beproefd door diverse universiteiten en onderzoeksinstituten.

Verkoper Jan heeft ervaring met TerraLife® groenbemesters in België: “Landbouwers melden een betere doorworteling, makkelijker ploegen, meer regenwormen, meer biomassa en een betere waterinfiltratie. TerraLife® WarmSeason kan bijvoorbeeld al vanaf begin juli worden gezaaid. Het produceert dan veel organische stof maar kan ook tot 60 kg stikstof vangen, ook door de vlinderbloemigen.” Het zaaizaad van TerraLife® is wat duurder dan bij een traditionele enkelvoudige groenbemester maar de bodem wordt optimaal voorbereid op de volgende teelt.    

Info en advies

Natural Grown is actief in België. Meer informatie vindt u op https://www.naturalgrown.be of bij een van de adviseurs

Meer weten over TerraLife ® groenbemesters? Download hier de brochure: