Datum: 09.05.2024

COUNTRY Super Maai&Weide is een breed inzetbaar mengsel dat bestaat uit 65% tetra- en 35% diploïd Engels raaigras. De tetra’s in het mengsel zorgen voor een hoge opbrengst, vlotte hergroei en hebben een zeer goede voederwaarde. Het diploïd Engels raaigras draagt bij aan een dichte zode voor een betere draagkracht en minder ruw as.

Breed inzetbaar

Zoals de naam al zegt is het mengsel geschikt voor zowel maaien als beweiden. Daarnaast kan het ook uitstekend worden gebruikt voor doorzaaien van percelen. De tetraploïde rassen hebben een snelle beginontwikkeling waardoor ze zich in de bestaande zode kunnen vestigen. Ook het toevoegen van zowel rode als witte klaver is mogelijk bij dit mengsel.

Gebundelde doorschietdatum

De doorschietdata van de rassen in dit mengsel liggen slechts 2 dagen uit elkaar. Hierdoor kan het optimale maaimoment uitstekend worden bepaald. Inkuilen net voor het doorschieten geeft namelijk de beste verhouding tussen opbrengst en kwaliteit. Daarnaast kunnen de aren in een beweidingssysteem eenvoudig uitgemaaid worden.

Meer weten over COUNTRY Super Maai&Weide?

Wilt u dit nieuwe mengsel ook proberen?

Neem dan contact op met onze specialisten via telefoon 0485-550983 of mail naar binnendienst@dsv-zaden.nl.