Datum: 04.05.2023

EUROGRASS TetraTop 100 is begin 2020 op de markt gekomen en heeft menig sportveldaannemer en fieldmanager versteld doen staan van haar kracht. Het mengsel bestaat voor 50% uit tetraploïd Engels raaigras Tetrasport en 50% diploïd Engels raaigras Eurosport en Pollen en is speciaal ontwikkeld om ook te kunnen doorzaaien als de omstandigheden minder ideaal zijn. Dat zien we ook terug in de praktijk op de sportvelden bij VV Heijen.

Supersnelle opkomst en hoog kiempercentage

Deze minder ideale omstandigheden zijn bijvoorbeeld periodes dat lagere temperaturen zorgen voor een koudere bodemtemperatuur, in een laat najaar of vroeg voorjaar. De supersnelle opkomst en het hoge kiempercentage van de grassen zorgen ervoor dat de mat zo gesloten mogelijk blijft en dat ongewenste grassoorten zo min mogelijk de kans krijgen om zich te vestigen. Dit wordt gecombineerd met een zeer goede ziekteresistentie en hoge vitalitei. Het is een succesformule voor de hedendaagse sportvelden waar kwaliteit en robuustheid van de grasmat van groot belang zijn.

TetraTop 100 bewijst zich in koud en nat voorjaar 2023

Hoe mooi het gras op de demovelden en in eigen beproevingen ook kan zijn, er is niets mooier dan eenzelfde positief resultaat in de praktijk te zien bij de eindgebruiker. Zo ook op de sportvelden van VV Heijen. Zij kozen ervoor om niet alleen tijdens het groot onderhoud door te zaaien maar ook direct na de winter.

Aannemer Top Sport en Groen uit Maashees heeft in opdracht van de Heijense club het veld alvorens het doorzaaien licht geverticuteerd om de toplaag ‘fris te krijgen’. Na het doorzaaien brak er een natte, maar vooral ook koude periode aan met zelfs nachtvorst. Ondertussen liep het wedstrijdschema zoveel mogelijk gewoon door en werd er ook getraind op de velden. De slechte weersomstandigheden hebben het mengsel TetraTop 100 er niet van weerhouden om te kiemen en zich te vestigen in de bestaande grasmat.

Fieldmanager Albert Melis van VV Heijen over EUROGRASS TetraTop 100: "Door met dit mengsel direct na de winter door te zaaien hebben we ondanks de mindere weersomstandigheden toch een sterk en groen voetbalveld weten te realiseren."

Meer weten over EUROGRASS TetraTop?

Advies nodig?

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie of download de gegevens en/of bestekteksten via onderstaande knop: