Datum: 26.11.2021

Ons nieuwe, veelbelovende wintertarweras Champion is met stip op nummer 1 op de Nederlandse aanbevelende rassenlijst 2022 gekomen dankzij zijn uitstekende resultaten. Hiervoor wordt het ras nu volop vermeerderd om in het najaar van 2022 voldoende gecertificeerd zaaizaad beschikbaar te hebben, om aan de vraag te kunnen voldoen.

Champion basiszaad ingezaaid

Op landgoed Zelder in Ven-Zelderheide hebben wij de afgelopen periode 20 ha Champion basiszaad ingezaaid, waarvan afgelopen week het laatste perceel van 2 ha. De omstandigheden waren gunstig en deze eerste tarwe staat al boven de grond. Voldoende vocht en een goede temperatuur hebben gezorgd voor een goede en vlotte opkomst (zie foto’s beneden).

Ook veel vraag in Groot Brittannië en Denemarken

Naast toelating op de Nederlandse markt is ons ras Champion in meerdere landen aangemeld voor onderzoek, waaronder in grote graanlanden als Denemarken en Groot-Brittannië. Het is dan altijd interessant om de resultaten van deze onderzoeken met elkaar te vergelijken. Hierbij is Champion op de aanbevelende Britse lijst gekomen met een indexcijfer van 110 voor opbrengst. Het hoogste cijfer op deze rassenlijst!

Wilt u meer informatie of advies over Champion wintertarwe? Neem contact op met onze specialist:

Klik hier voor meer informatie en de eigenschappen van wintertarwe Champion: