Datum: 06.01.2022

Je zal het maar meemaken: je hebt net een camping ingezaaid voor nieuw gras en dan volgt er een fikse overstroming. Dit gebeurde bij Landschapscamping De Kop in Middelaar.

Aannemer Cors Janssen van C. Janssen Grondbewerking vertelt: “Vanuit de opdrachtgever kwam de vraag om de aanleg en infrastructuur van een nieuw aan te leggen camping te realiseren. Gewenst was een sterk grasmengsel dat zo snel mogelijk zorgde voor een dichte grasmat, gecombineerd met een goede belastbaarheid voor het campingterrein. En dit alles in april, begin voorjaar.

In overleg met DSV werd voor het mengsel EUROGRASS® Sportivo gekozen: een supersterk gras met een speciale samenstelling voor speel- en zonneweides. Tot de grote schrik kwam een flink gedeelte tijdens de overstromingen van afgelopen juli dagenlang onder het Maaswater te staan. De grasmat herstelde zich vervolgens supersnel waardoor de eigenaar vlot daarna weer een egaal groen kampeerterrein had. Sportivo heeft zijn eigenschap als supersterk grasmengsel meer dan waargemaakt.”

Meer weten over het EUROGRASS® Sportivo grasmengsel?

Klik hier voor meer informatie over het EUROGRASS® Sportivo grasmengsel